Diskuse

Lístky v tramvaji prodává automat, pokuty vybírá člověk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

bohužel mám stejnou zkušenost, pokutu jsem také zaplatila, ale po nikom ji nežádala zpět :( hanba mě fackovala před těmi revizory :(

0 0
možnosti
PM

Nezlobte se, ale když chci použít MHD, tak si musím dopředu zjistit jak funguje. Teď jsem letěl do Dublinu, Lisabonu a Říma a jelikož jsem všude chtěl jezdit MHD, tak jsem si všude zjistil, jak to tam funguje. Dnes v době internetu, to není problém. Když je ale někdo takový, že toho není schopen, tak musí používat taxi nebo spoléhat na náhodu. No a náhoda je prostě někdy blbec.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si ten článek přečíst ještě jednou, abyste pochopil, jak jsem se v té tramvaji octl. Nemyslím si, že podmínkou využití (nahodilého) veřejné hromadné dopravy by mělo být studování dvacetistránkového manuálu nebo hledání hotspotu pro zjišťování informací na internetu. Přijde mi to značně úchylné. Kdyby se ti tři revizoři posadili na lavici, podávali kávu a informace, učinili by pro pohodlí cestujících a propagaci veřejné dopravy mnohem více, než tím, co provedli mně.

1 0
možnosti
JT

J95i57r74i 74T77i37c30h13y

3. 10. 2016 20:56

Moji pribuzni prijeli do Prahy a chteli jet z Braniku do stredu. Nenasli trafiku, kde se maji prodavat listky, nekdo jim poradil, ze mohou koupit listky v automatu u pristi stanice. Automat nepracoval. Na stanicich metra byly automaty, ale neprijimaly papirove bankovky. Prazane, kteri maji zakoupene mesicni jizdenky a nebo seniori, kteri jezdi zadarmo, jim nemohli pomoci, protoze o koupi jednotlivych jizdenek nic nevedi.

1 0
možnosti
PH

P69a71v12e76l 20H88o52r53á42k

3. 10. 2016 19:21

Omlouvá Vás, že MHD nejezdíte, protože nastoupit do tramvaje a teprve tam studovat systém, může opravdu jen zcela neznalý člověk. Tu situaci by velmi pravděpodobně nezvládl ani ten, co tam jezdí roky a každý den, samozřejmě s předplatní jízdenkou.

7 0
možnosti
Foto

Pravdou však zůstává, že pro člověka místních poměrů v MHD neznalého, je každý prodejní automat na jízdenky se svým návodem na použití na území ČR "těžko rozlousknutelným oříškem". Jak se vyznat a zorientovat se třeba v Brně v jízdních zónách, v časech jak dlouho kam který spoj jede a jakou jízdenku je zapotřebí si koupit, budou tento týden zažívat zcela určitě mnozí návštěvníci brněnského veletrhu. A velmi zvesela na ně budou číhat také revizoři.

6 0
možnosti
HV

H91o40n85z80a 90V44r90á81n29a

3. 10. 2016 17:08

Nu pane Habětínku, nějak mám z Vašeho článku pocit (ale třeba se mýlím), že se cítíte být ublížen DP ve Vašem městě. Ale já si myslím, že ta pokuta je jen a jen Vaše chyba. Nevím jak u Vás, ale v našem městě je vně dopravních prostředků informace, že nástupem do vozu cestující souhlasí s přepravními podmínkami. Je to něco jako když jedete do ciziny, také musíte dodržovat tamnější zákony byť jsou sebesložitější. A to pak již dává odpovědět na Vaše otázky... "Jak by si asi poradil člověk z jiného města...", "..zrakové problémy..", "..u sebe drobné.." Každý kdo totiž vleze do tramvaje, tak by se měl seznámit s tím, jak to chodí aby se nedostal do situace jako Vy. Nicméně samozřemě jiná věc je arogantní chování řidiče - ten by tu měl bát pro zákazníky samozřejmě.

1 5
možnosti
TH

Pan autor nikde nepise nebo nedava najevo, ze nehodla respektovat "zakony" nebo pravidla. On se v rychlosti nemohl o vsem informovat a zamestnanec tech drah mu na jeho prosbu zadnou informaci neposkytl. Respektive jen takovu, aby mu vzapeti dal s radosti krasnou pokutu.

Proc mu SLUSNE NEPOMOHL?

V Praze jsou taky automaty a je na nich napsano "zvyhodnena" jizdenka. Nevim co to je ani co to oznacuje...nikde neni vysvetleni.

Nebo SMS jizdenka je oznacena ve vestibulu nalepkou 10x10 cm. Uplne nekde jinde, nez jsou automaty. Atd.

Dopravni podniky se chovaji docela ....blbe.

5 1
možnosti
Foto

R^Jste si jistý, že ten, co vybíral pokuty, byl člověk?R^

5 1
možnosti