Diskuse

Rozhodl jsem se, že nebudu volit pana Schwarzenberga

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Líbí se mi Váš článek. Vnímám to tak nějak podobně.

0 0
možnosti
JB

Dovolím si vložit úryvek z výborného a výstižného textu pana Marka Váchy "Je naprosto neuvěřitelné, co se vytahuje na Karla Schwarzenberga. Je jisté, že kampaň proti němu se zaměřila na nejtemnější lidské pudy, na nacionalismus a výsměch a stala se zrcadlovým obrazem svých tvůrců. Posmívat se někomu kvůli jeho výslovnosti nebo rodovým kořenům nebo národnosti manželky je typicky české, malé, nízké, ošklivé a vypovídá to mnoho spíše o tvůrcích této kampaně, než o čemkoli jiném. Pokud by se jeden žák základní školy posmíval druhému kvůli výslovnosti, považovali bychom to za šikanu. Pokud se takto posmívá sám ředitel školy, je to známka doby vymknuté z kloubů. Je mi zle z toho, že tolik mých spoluobčanů volilo v nepochopitelné ztrátě paměti již v prvním kole Miloše Zemana. "

2 0
možnosti
JR

J51a61r83a 51R36a34n91k

17. 1. 2013 5:15

On Vas nekdo natahuje na skripec?Rv

2 1
možnosti
Foto

Kvalitní a erudovaný článek. Pana Schwarzenberga podporuje tisk a televize, bez této podpory by byl nulou. Doufejme, že touto nulou, navzdory propagandě, brzy bude R^

1 6
možnosti

Výborný článek, který připomíná to,

co mladí zaspali v dějepisu, nebo ještě nepochopili o co jde.

Karma!R^![>-]!!

4 5
možnosti
Foto

;-) Polibky smrti od Čumpelíka jsou proslavené.

3 1
možnosti
Foto

R48o52m64a10n 88K69o83z94e20l

16. 1. 2013 15:54

Je fakt, že v soukromé sféře by  Schwarzenberg dávno letěl - kdepak pospávat v pracovní době nebo dokonce na poradách, kdepak mluvit nesrozumitelně k zákazníkům...

vzpomněl jsem si na volební kampaň v roce 2002, kdy jedním z témat byly národní zájmy, strach z požadavků Sudetských Němců, rušení Benešových dekretů..dneska si to už jakoby nikdo nepamatoval

6 3
možnosti
Foto

Prosím autora, aby si Lex S. přečetl, pokusil si o něm a o jeho vzniku zjistit nějaké relevantní informace. Možná by se také mohl zamyslet, jestli je správné, aby nějaký právní předpis nesměřoval erga omnes neboli proti všem, ale jen proti příslušníkům jedné rodiny. Já bych na místě Karla S. s tímto zákonem nesouhlasil a snažil se dosáhnout jeho neplatnosti. On ho, pokud vím nezpochybňuje.

2 5
možnosti
MK

Přesně tak, pro Karla S. je tento zákon tabu. Tady se jedná spíše o Alžbětu Pezoldovou jako přímou dědičku Jindřicha Schwarzenberského

3 3
možnosti
Foto

Vaše argumentace není korektní. České právo neuznává adopci v dospělém věku. To znamená, že se Karel Schwarzenberg nemohl v Česku ucházet o majetky svého adoptivního otce (strýce Jindřicha), ale pouze o majetek svých biologických rodičů. To se také stalo. Mimochodem ty majetky po strýci Jindřichovi by byly v Česku větší, než které získal po svých biologických rodičích.

5 3
možnosti
MK

To ano, u nás není možná adopce v dospělém věku, ale existuje exituje evropská úmluva o uznávání prývních aktů zemí Evropské Unie (nejsem si jist, zda je to jen zemí EU), kdy ač tento stav náš zákon neuznává, ale byl proveden například v Rakousku, které tento aktt z právního hlediska uznává, tak náš zákon, na základě Mezinárodní úmluvy, tento fakt akceptuje.

2 3
možnosti
TH

Vy jste se citil jako poddany Vaclava Klause nebo G. Husaka? Fakt? 

Co tak najednou.

4 4
možnosti
Foto

Soudruha Husáka jsem nevolil a jako poddaný Václava Klause jsem se necítil.

4 0
možnosti
MK

Tak za prvé, je jedno, jestli jej budete volit anebo ne. Za druhé. To, že JIndřich ze Schwarzenberga  tedy z Hlubocko-Krumlovské větve adoptoval Karla Schwarzenberga jako dědice a pokračovatele rodu sekundogenitury Orlicko-Zvíkovské větve, nemělo nic společného s majetkem krumlovské větvě, ale pouze ze zajištěním pokračování této větve po mužské linii. To ovšem Karla nezbavuje nároku na dědictví po svých biologických rodičích, nehledě na to, že existuje evropská dohoda o vzájemném respektování právních úkonů v Evropských zemích. Co se týče zákona Lex Schwarzenberg, tak tento zákon byl vytvořen pod nátlakem, přesto s částečným souhlasem Jindřicha ze Schwarzenbergu. Tento zákon a jeho znění však nikdy nebyl naplněn a tudíž je od počátku neplatný  a v současné době o tom budou dále rozhodovar soudy. Navíc, tento zákon se , jak se mnozí domnívají netýký Benešových zákonů a jeho zrušením, lépe řečeno anulací, nedojde k porušení Benešových dekretů.

Další věc je, že se zde mluví o neoprávněnosti vydání majetku Orlické větve, jenže tento majetek byl zabaven až po roce 1948. Ještě k tomu zákonu Lex Schwarzenberg. Nejednalo se o konfiskaci v pravém slova smyslu, ale převedení majetku do vlastnictví státu , z něhož měly být financování školské a kulturní programy a měl být vyplácen i důchod Hlubocko-Krumlovské větve. Ovšem k tomu nikdy nedošlo.

5 3
možnosti
Foto

Ano, je to tak jak píšete. Článek jen provokuje k zamyšlení nad tím, jaké mohou být skutečné motivy jednotlivých kandidátů usilovat o funkci prezidenta. Hodlám něco podobného udělat i v případě pana Zemana.

2 2
možnosti