Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Zásadní problém odpůrců očkování je ten, že absolutně nechápou, že to celé není jen o jejich dítěti, A stejně tak nedokážou pochopit, že klub biomatek na FB o tom ví opravdu velký kulový, zvlášť pokud své teorie zakládá jen na internetových hoaxech.

Úspěchy očkování jsou naprosto jasně prokázané. Můžeme vést spor o tom, proč jsou některé vakcíny spojené a dítě není očkováno pěkně jednu nemoc po druhé. Pak bychom se ale zase hádali, proč se k tomu doktorovi na očkování musí každé dva měsíce.

Zásadní problém je, že díky očkování většiny populace je chráněna i ta malá část populace, která ze zdravotních důvodů být očkována nemůže. Tito lidé jsou tak v podstatě odkázáni pouze na kolektivní imunitu lidí kolem sebe a spoléhají se na to, že díky očkování to od lidí kolem sebe nechytí. Proto by dítě, které nebylo záměrně očkováno nemělo být pouštěno do dětských kolektivů v jeslích a školkách, není to o tom, že samo může onemocnět. Je to o tom, že může být přenašečem a ohrozit někoho dalšího. A není to jen o dětech. Děti, které nemohly být očkovány dospějí a takoví jedinci se stále spoléhají na kolektivní ochranu.

Bohužel nikdy se nelze spoléhat na lidský rozum, protože to je něco, co se celé řadě lidí nedostává. Pokud by lidé měli rozum, tak by jsme povinnost připoutat se v autě nemuseli dávat befelem, nemuselo by se zakazovat kouření v restauracích, kuřáci by neodhazovali nedopadky, kam je napadne, pejskaři by vzorně uklízeli po svých miláčcích a tak podobně ... a pokud se nelze spoléhat na rozum, pak je třeba zasáhnout systémově a stanovit to zákonem.

8 1
možnosti
VB

Ach jo. Nyní si představme situaci, že rodiče nenechají své dítě očkovat, dojde k zcela prokazatelnému poškození zdraví dítěte.

Potom by měli být stíhání. Dítě není majetek rodičů a pokud ti nemají rozum, musí je někdo zastoupit.

PS: Hlavně že teď se rozjíždí nákaza spalniček. A jestli si někdo myslí, že před nemocemi se dá uchránit jak si představoval ten káceč stromů na koleje, tedy oplocením hranic, tak je vedle.

7 2
možnosti
PK

Jako starší ročník, jsem si infekční nemoci prožil bez předchozího očkování,přežil jsem. Nemám vyhraněný názor zda očkovat či ne, důvody hovoří pro obě strany. V jednom s Vámi zcela zásadně nesouhlasím a to, že Jílková někomu straní není tomu tak. Již od doby kotle přesvědčuje, že je nestranná, pan Moravec by se mohl přiučit;-D.

0 3
možnosti
Foto

Určitě existují pacienti, kteří nepřežili operaci slepého střeva. Pro nikoho to však nebude důvod odmítat tento zákrok. U očkování je to podobně.

9 0
možnosti
MK

...je vidět,že demokracie se přežila.....Aby bloger chtěl rozhodovat která vakcín je pro dítě dobrá a která ne je dost za hranou. Když jsou rodiče nezodpovědní a myslí si,že sežrali Šalamounovo ho.... musí zasáhnut stát a ochránit jak jejich dítě,tak děti ostatní před nebezpečnými nemocemi. Popírat význam očkování je jako popírat škodlivost kouření.......tak do mě....

7 2
možnosti
Foto

A vy jste fašista, nebo komunista ?

0 2
možnosti
JK

K tématu nemocí vůbec nic, protože to nesleduji. Ale ten pořad p. Jílková kazí tím, jak nenechá nikoho doříct jeho argument. To se fakt nedá poslouchat. Právě tohle téma jsem sledovat chtěla, abych si mohla udělat nějaký vlastní názor, ale nešlo to, nebylo to možno sledovat. Má pak takový pořad vůbec smysl ?

4 0
možnosti
PS

P44e25t55r 54S66k70á44l59a

15. 2. 2019 17:02

Jak je mi Jílková svým dryáčnickým vystupováním nesympatická, tak tentokrát ji překonala ona paní doktorka.

7 3
možnosti
JP

J69i93ř61í 58P68l76í72v12a

15. 2. 2019 16:59

Dobře sepsáno. Paní Jílková paradoxně vyvolávala sympatie s těmi, proti kterým tak nevybíravě útočila.

Věda (zejména medicína) se často mýlí - spoléhat na vlastní rozum není špatné.

4 8
možnosti
Foto

Očkování v Rakousku i českých zemích bylo zaváděno za Marie Terezie, i její rodinní příslušníci se touto nemocí nakazili. Očkovány byly děti od 3 do 9 měsíců, přeočkovávalo se v 7 a 14 letech. Zaměstnanci infekčních oddělení byli přeočkováváni každých 5 let. Tato živá vakcína měla řadu komplikací, a tím i řadu kontraindikací. Vakcína byla připravena z viru zvířecích neštovic, tím pádem byla pro člověka cizorodá, a proto s častými komplikacemi. Dalším zpracováním viru se vlastnosti vakcíny měnily a stále více se přibližovala lidským potřebám.

Od roku 1919 bylo u nás zavedené povinné očkování. Kdo se nedostavil, ač byl povinen k očkování nebo prohlídce bez řádné omluvy anebo se nepostaral o to, aby se osoby (dítky) v jeho péči a dohledu svěřené k očkování dostavily nebo byly předvedeny neb řádně byly omluveny, byl zvláště vybídnut, aby tak učinil do určité doby, anebo se vykázal řádnými omluvnými důvody; jinak bylo proti němu zakročeno prostředky donucovacími a pokutou od 10 do 100 k, nebo vězením od 24 hod do 8 dnů.

3 1
možnosti
VV

Obdivuji vasi fantazii pane Kindle. Marie Teresie zemrela 100 let pred tim nez Louis Pasteur tuto moznost objevil. ;-D;-D;-D

4 1
možnosti
DH

D82a54v97i31d 55H52o47r27á51k

15. 2. 2019 16:39

Také jsem to včera viděl a to trapné skákáni si do řeči bylo k neposlouchání, ale zvláště mě zaujal onen pan profesor a kdybych si býval vypnul zvuk a sledoval jen jeho mimiku, úšklebky a potrhávání koutků úst, tak bych se domníval, i když on patrně neměl falešný brejličky, že vidím klon neúspěšného prezidentského kandodáta, pana akademika Drahoše, který když nevěděl co říci, tak se také šklebil zcela identicky.

4 6
možnosti
FS

Ten pan profesor Drahoš vám, partě zbožňovatelů Hradu, leží hodně v žaludku. Asi proto, že je moc slušný a neumí používat podpásovky, nelže, no prostě není pro vás ani důstojným protikandidátem....

2 5
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2537x
Bloger, kterého baví formulovat myšlenky o věcech, kterým se pokouší porozumět. Dapcom