Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K77a20r56e73l 31C43a93c23h

19. 10. 2018 0:39

No nevím- moje známá učila na tzv. Čtyřce (4.ZŠ Sokolov), která byla " vyhlášená" a tak ji, možná v rámci inkluze, zbourali. A ta tehdy říkala, že má ve třídě jen samé Cikány, takže tam asi žádní Romové nebyli. Tím pádem by měla vyplnění dotazníku jednoduché.

0 0
možnosti
Foto

MŠMT je se svými směrnicemi a sběrem "kopců dat k ničemu" mnoho let přímo pověstné. Místo toho, aby úředníci ministerstva dostali 5 služebních fabií a všechny školy (třeba 5 denně) si pěkně sami objeli a Romy si v nich podle své vlastní metodiky odborně spočítali, pověřují tímto typicky českým zapeklitým úkolem málo kompetentní učitele a učitelky. ;-O

0 0
možnosti
VB

V71i44l75é34m 84B78a73r60á15k

18. 10. 2018 14:51

Dávat jakékoliv údaje státu může být smrtelně nebezpečné. Židé to za 2. světové války zažili. Deportace byly organizované mimo jiné na základě sčítání lidu.

1 0
možnosti
LM

já poznám cigána na první pohled a jsem snad rasista?

0 0
možnosti
DM

Rasista přímo asi ne,,protože narozdíl od české kotliny si národností v zahraničí jist nemůže být ani náhodou.V etnicky homogenních čechách se pravděpodobnost že se jedná o zmíněné etnikum dramaticky zvyšuje,v zahraničí to může být takřka kdokoliv z asie či arábie

0 0
možnosti
PP

P82e82t93r 61P29á13v42e62k

18. 10. 2018 14:42

EU je nacismus

0 0
možnosti
DM

A komisaři jsou potentáti SS a celé to je jedno velké spiknutí za které může USA a Kalousek

2 0
možnosti
TK

Přitom stačilo, kdyby se o příslušnosti v rámci třídy hlasovalo. Koho většina žáků označí za Róma, bude Rómem.;-D

Faktem je, že takové vytřídění Rómů podle názoru okolí by člověk čekal od nějakých neofašistů, ne od EU.

Velmi trefně to pod originálním článkem komentoval pan Rychetský, když napsal " postmoderni pseudohumanisticka idiocie se kousla do vlastniho zadku". :-)

3 0
možnosti
MT

S panem Rychetským si dovolím nesouhlasit, nevidím za tím postmoderní idiocii, ale nudnou a filosoficky neutrální byrokracii.

1. Stát prostě chce/potřebuje vědět, kolik má romů - takový požadavek docela dává smysl. Stát sbírá i mnohem abstraktnější data, která (snad) k něčemu nějak používá.

2. národnost ze sčítání lidu je ze zřejmých důvodů nepoužitelné hausnumero

3. stát/ministerstvo tedy nemá jinou možnost jak se dostat ke kvalitním datům, než o to požádat "terénní pracovníky" - tedy učitele

4. Učitelé nestojí o práci navíc ani o problémy s takovou choulostivou prací, takže jejich reakce je logická - "my roma nepoznáme"

5. pročež ministerstvo reaguje typicky byrokraticky - vydá návod, jak poznat roma:)

Otravná a prekérní situace pro všechny. Ale docela chápu, že ministerstvo ta data chce - programy věnované romům stojí dost peněz a nějak se to musí vyhodnocovat.

Samozřejmě by bylo super, kdyby nás ta čísla jednoduše nemusela zajímat, ale realita je holt jiná:-)

1 0
možnosti
JS

Vzhledem k tomu, že policie nesmí sledovat a uvádět kolik Romů spáchalo přestupek nebo trestný čin, jaksi nechápu proč by nějaká ředitelka měla uvádět kolik má ve třídě Romů. Kdo je to vlastně Rom, kdo je to Slovák atd ?

2 0
možnosti
Foto

Viděl jsem francouzské reprezentační mužstvo fotbalistů a neznalý by soudil, že Francie leží v Africe. Každý národ je něčím specifický a když bude pokračovat tento vývoj, tak rozdíly zaniknou a to bude škoda.

6 0
možnosti
MB

To je v principu téma, o kterém hovoří J. Kubera. Stát má v rukou veškeré databáze - Na sčítání se vydají asi 2 mld. Kč a plánuje se další. Poté se přijmou centr úředníci, kteří od obce - školy - OSVČ ap., vyžadují informace další. Já to zažil v socialismu, v SSM, (kde jsem si vylepšoval třídní původ). Kontroly papírů - furt! Vytvořil jsem si bonmot - "Pakliže, je v pořádku papírový šanon = Je celé hnutí v pořádku" ! To se náramně osvědčilo, (a vyhráli jsme i jakési Kolo - plaketu budovatele)! Pojal jsem, to do celého života svého! Co se změnilo ? Snad to, že data jsou všude a počítače k tomu ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Jaký indikátor použijete u Slováka? Jaký u blbce? Kolik bere Borhyová? Kdo vymýšlí nesmyslné dotazníky? A co na to Jan Tleskač?

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2537x
Bloger, kterého baví formulovat myšlenky o věcech, kterým se pokouší porozumět. Dapcom